Látóképi-víztározó

Ponty-Centrum Horgász Egyesület

Négy évszak Látóképen – tavaszi szezonkezdés

Négy évszak Látóképen – tavaszi szezonkezdés

Március utolsó előtti hétvégéjén a Pontycentrum Horgászegyesület szíves invitálására látogattam el az általuk üzemeltetett Látóképi víztározóra. A felkérésnek semmiképpen sem mondhattam nemet, mivel a vízterület számomra a hazai vizek első számú kedvence. Sőt! Egy élménybeszámoló cikksorozatot is elindítok itt a weblapon a „Négy évszak Látóképen” címmel. Az első felvonás 72 órányi történetét az alábbiakban olvashatják.

Bővebben: Négy évszak Látóképen – tavaszi szezonkezdés

A nagyszájúak taván

Már több mint tizenöt éve pergető horgász vagyok. Rengeteg halfajból sikerült már fognom műcsalikkal. Ám van egy ragadozó, ami idáig elkerülte figyelmemet, ez pedig nem más, mint a feketesügér. Nem tudtam a közelünkben olyan vízről, ahol fellelhető ez az idegenhonos faj, utazni pedig nem akartam több száz kilométert csak azért, hogy kipróbáljam a horgászatát. A fordulópont tavaly következett be, amikor ismerőseinktől először hallottunk a Látóképi-víztározóról. Viszonylag közel is van Tokajhoz, szép fogásokról kaptunk híreket, így megpróbáltuk…

Bővebben: A nagyszájúak taván

A rekordponty fogásának beszámolója

Tisztelt Horgásztársak!
Fogadjátok szeretettel Paragh Zsolt írását a tórekordról.
Gratulálunk még egyszer a pompás fogáshoz, örömteli, hogy micsoda fantasztikus pontyok lakják szeretett tározónkat, és nem vagyunk biztosak benne, hogy nincsen a két nagy "öregnek" még jó néhány társa, ki tudja, talán még nagyobb súllyal is.
Előbb- vagy utóbb, de bízunk benne, hogy lesznek még követőik!

Bővebben: A rekordponty fogásának beszámolója

A három szépség

2016. november végén, Balogh Alex sporttársunk a Látóképi-tározón egy igen rövid időre tervezett horgászat alkalmával három olyan szépséges pontyot terelt a szákjába, amelyek egytől-egyig megérdemelték, hogy pár másodpercre a fényképezőgép elé kerüljenek. Alex este kezdte meg a pontyok becserkészését, de a halak az est hátralévő részében, és egész éjszaka elkerülték a bevetett horgokat. Viszont reggel, mikor már teljesen kivilágosodott, a tározó a halállományát tekintve egy égész másik arcát mutatta meg.

Bővebben: A három szépség

Facebook oldalunk