Látóképi-víztározó

Ponty-Centrum Horgász Egyesület

Hírek

35 mázsa halat telepítettek a Látóképi víztározóba

Debrecen - A Látóképi víztározóba 35 mázsa biharugrai fajta háromnyaras pontyot telepítettek. A tó népszerű a horgászok körében, így fontos a halutánpótlás. A tapasztalat itt az elmúlt időszakban az, hogy egyre többen döntenek a horgászat mellett annak ellenére, hogy a kijárási tilalom miatt éjszaka nem folytathatják ezt a tevékenységet.

  

Sokan pecáztak péntek délelőtt a látóképi víztározónál. A víztározó 60 hektáron terül el, mélysége helyenként a 7-8 métert is eléri. Évente csaknem 10 ezren horgásznak itt.- Rengeteg napijegyesünk van, éves jegyet is egyre többen vásárolnak, hétközben viszonylag kevesebben, de hétvégén szinte telt ház van, tumultus, mindegyik beálló foglalt - mondta Molnár József tógazda.

  

- Rengeteg napijegyesünk van, éves jegyet is egyre többen vásárolnak, hétközben viszonylag kevesebben, de hétvégén szinte telt ház van, tumultus, mindegyik beálló foglalt - mondta Molnár József tógazda.

A horgászok örömére pénteken 35 mázsa úgynevezett háromnyaras pontyot telepítettek a tóba. A halak Biharugráról érkeztek.

- Szerencsére elég sok vendégünk van, horgászok főleg. Sok ember azért jön ki, hogy halat fogjon, s hazavigye. De nincs is ezzel semmi probléma, mert sokan szeretjük a halat... S van egy másik réteg is, aki meg kifogja és visszadobja. Ők gyakran inkább a nagyobb halakra pályáznak, amiket már el se lehet vinni - nálunk ez 5 kiló felett van így... - nyilatkozta Simon Zsolt, halőr.

A most telepített ponty mellett harcsa, keszeg, süllő, csuk és egy igazi különlegesség, fekete sügér is úszkál a vízben. Az elmúlt évben összesen 165 mázsa pontyot telepítettek a tározóba, a statisztikák szerint ebből 132 mázsát fogtak ki a horgászok.

- Keszegből összességében tavaly telepítettünk 41 mázsát, és 20 mázsát vittek el a horgászok. Harcsából mintegy 13 mázsát vittek el erről a vízről, süllőből 4,5 mázsát telepítettünk, és 4 mázsa volt a fogás, pontosabban az a horgász fogás, amit étkezési célra haza vittek a horgászok - ismertette Szűcs István, a Ponty-Centrum Horgász Egyesület elnöke.

  

A következő haltelepítés a tervek szerint nyár elején lesz esedékes. Azt követően pedig - figyelembe véve a horgászok igényeit - két hetente hoznak majd halakat a Látóképi víztározóba.

Forrás: dehir.hu


 

Halászati őri telefon

Halőrház  telefonszáma:
+36 20 433 4460

Halőri telefonszám:
+36 30 113 1301

Tógazda telefonszáma:
+36 30 599 3314

Versenynaptár 2024.

Facebook oldalunk